Vieze geur uit pet: 8 tips tegen de stank

Deel dit bericht op Pinterest:

Vieze geur uit pet_ 8 tips tegen de stank

Een favoriet mode-item van zowel mannen als vrouwen: de pet. Het is een mode statement, een accessoire en een handig hulpmiddel tegen de zon. Veel mensen dragen er een, maar wie verzorgt zijn pet nu eigenlijk?

Wat je vaak ziet is dat men een pet aanschaft, deze draagt totdat de kleuren of de vorm vergaan. Of tot de pet een vieze geur begint te ontwikkelen en gooien de pet daarna weg.

Hoe dan ook, iedereen die een pet draagt zweet en laat er geuren, oliën en verkleuringen in achter. Het is een kwestie van tijd totdat je pet gaat stinken of er een vieze geur aan komt te zitten. Gelukkig kan je daar veel aan doen.

In dit artikel leer ik je alles dat te maken heeft met het schoon en fris houden van je pet en deze blijvend lekker schoon te laten ruiken.

Pinterest Vieze geur uit pet_ 8 tips tegen de stank

8 tips om vieze geuren uit je pet te verwijderen

Voordat we aan de slag gaan om de vies geuren uit je pet te verwijderen, eerst een kleine waarschuwing. Er zijn petten die makkelijk kunnen verkleuren. De meeste moderne petten hebben dit probleem niet, maar het altijd goed om het zekere voor het onzekere te nemen.

Voordat je met welke methode om je pet schoon te maken of een nare geur eruit te halen, probeer de betreffende methode eerst op een klein stukje op de binnenkant van je pet. Neem het vervolgens af met een witte handdoek of washandje en kijk na of er kleur op zit.

Zie je kleur op het doek? Dan is je pet niet geschikt om op die manier te reinigen. Zie je niets? Dan kan je met een gerust hart op die manier je pet van vieze geurtjes ontdoen!

8 tips om vieze geuren uit je pet te verwijderen

Wat zijn de beste methodes om je pet te wassen?

1. Week je pet in een oplossing van Borax en water. Vervolgens kan je het met de hand wassen of in de wasmachine doen. Je pet zal daarna helemaal vrij zijn van stank!

2. Maak je pet goed nat en wrijf er bakingsoda (zuiveringszout) op. Laat het een uurtje intrekken en was je pet daarna in de wasmachine of met de hand.

3. Was je pet in de vaatwasser door deze op de bovenste lade met de glazen te leggen. Vergeet niet eerst een beetje van je zeep op de binnenkant van je pet doen om te kijken of het wel kan! Je hebt daarna een heerlijk frisse per vrij van vieze geurtjes.

4. Leg je pet een avond in de vriezer. Klinkt gek, maar de kou doodt alle bacteriën die er in je pet zitten en stank veroorzaken. De volgende dag kan je je pet op de normale manier wassen. Dit is ook een goede manier voor sportkleding en andere stank-gevoelige kleding.

5. Week je pet een avondje in doodgewoon keukenazijn. Het zuur van de azijn gaat stankveroorzakers te lijf. De volgende dag was je je pet met de hand of in de wasmachine en je pet ruikt weer als nieuw!

6. Gewoon afwasmiddel helpt om oliën die zich in je pet hebben opgehoopt los te weken. Laat je pet een nachtje in een sopje van regulier afwasmiddel en je pet ruikt de volgende dag weer heerlijk!

7. Laat je pet een uurtje weken in een oplossing van water met soda om het vervolgen op de normale wijze te wassen.

8. Maak gebruik van een hygiënische wastoevoeging die geuren en viezigheid tegengaat. Een goede is de wastoevoeging van Dettol. Klik hier om het aanbod van Dettol op bol.com te bekijken of ga direct voor deze frisse geur:

Kan ik het gewoon in de wasmachine of vaatwasser wassen?

Ja en nee. Als een pet in de wasmachine kan, dan kan het ook in de vaatwasser. Beide kunnen een pet goed schoon krijgen. Het voordeel van een vaatwasser is dat je pet dan met de centrifuge meegaat of door andere kleding wordt verdrukt. Het nadeel hiervan is:

  • dat je pet van vorm kan veranderen
  • dat de band anders kan gaan zitten
  • je risico hebt op verkleuring door andere kleding

Kijk aan de binnenkant van je pet aan het labeltje of deze inderdaad in de wasmachine mag. Is dat het geval, ga dan voor de vaatwasser. Klinkt gek een pet in de vaatwasser, maar dat is echt de veiligste manier en het allerbeste voor je pet.

Ga als volgt te werk om je pet in de vaatwasser of wasmachine te wassen om de vieze geuren er goed uit te krijgen:

Test eerst een beetje van het te gebruiken middel aan de binnenkant van je pet. Verkleurt de pet niet en geeft het niet af? Dan kan je verder gaan!

Zeep je pet met de hand even goed voor door deze helemaal onder te smeren met het middel waarmee je gaat wassen.

Maak gebruik van de meest rustige of zachte wascyclus van je wasmachine of vaatwasser.

Laat je per na afloop altijd aan de lucht drogen. Ga niet met de föhn of met de wasdroger aan de haal, dat is niet goed voor je pet en komt de geur ook niet ten goede.

Kan ik het gewoon in de wasmachine of vaatwasser wassen_

Was je pet met de hand om de pasvorm te behouden

Iedere pet kan vuil worden, verkleuren of gaan stinken. Een vieze geur uit een pet verwijderen kan op vele manieren, maar de zachtste manier voor je pet – en de beste manier om de vorm te behouden – is door deze met de hand te wassen.

Aan de binnenkant van de pet heb je een labeltje waarop staat hoe je de pet moet wassen. Staat er dat je de pet niet in de wasmachine mag wassen, dan zit je sowieso aan deze methode vast.

Is het mogelijk om je pet in de wasmachine te wassen, dan kan je er altijd voor kiezen om het met de hand te doen. Dat mag namelijk altijd. En je pet met de hand wassen is een goede manier om van een vieze geur af te komen!

Behandel vlekken op je pet eerst voor door de plek in te wrijven met een wasmiddel naar keuze. Om vieze geuren te verwijderen ben ik voorstander van dit wasmiddel van Dettol (link naar bol.com):

 

Gebruik een vochtige doek met een beetje wasmiddel om de binnenkant van de hoed te wrijven en schoon te maken, zodat de kleuren aan de buitenkant niet worden aangetast door het schoonmaken.

Spoel je pet vervolgens af met ruim koud water. Gebruik bij voorkeur geen lauw of warm water.

Laat je pet ten slotte aan de lucht drogen.

Daarna kan je van een heerlijk schone en lekker ruikende pet zonder vieze geurtjes genieten!

Heb jij ervaring met vieze geurtjes in je pet?

Heb jij weleens last gehad van vieze geurtjes in een pet? Wat heb je gedaan om er vanaf te komen? Was je pet nog te redden? Deel jouw ervaringen met het verwijderen van stank uit je pet hieronder in de reacties.

Mocht je een van de bovenstaande tips en methodes hebben gebruikt, dan horen we dat ook graag hieronder! En zit je nog met vragen, schroom niet om die hieronder te stellen. Ik help je graag!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Plaats een reactie