Vieze geur in ondergoed: 7 manieren tegen stank

Deel dit bericht op Pinterest:

Vieze geur in ondergoed_ 7 manieren tegen stank

Heb jij weleens na een drukke dag een vieze geur van onderen opgemerkt? Of wellicht na een intensieve sportsessie last gehad van een vieze geur in je ondergoed? In dit artikel gaan we precies kijken waar de stank vandaan komt en vooral wat je tegen een vieze geur in je ondergoed kunt doen.

Stinkende ondergoed is iets waar niemand het over heeft. Het lijkt wel een taboe. Een onfrisse geur van onder je oksels wordt nog weleens benoemd, maar een stinkende kruis of een onfrisse geur in je ondergoed, hoor je nooit iemand over.

Iedereen verwacht dat na het wassen van je ondergoed dat deze er lekker fris uitkomt. Maar de werkelijkheid is dat dat niet perse hoeft. Een vieze geur in je ondergoed kan lastig zijn om er blijvend uit te halen en daarom ga ik je in dit artikel precies vertellen hoe je dat aanpakt.

Onzekerheid of schaamte over stank van onderen is nooit meer nodig wanneer je met onderstaande 7 tips aan de slag gaat. Veel succes en laat het me vooral weten als je er iets aan hebt gehad!

Pinterest Vieze geur in ondergoed_ 7 manieren tegen stank

Azijn en bakingsoda helpen tegen vieze geurtjes in je ondergoed

Er is geen middel dat beter is in het opnemen van vieze geurtjes dan bakingsoda. In het Nederlands wordt dit middel ook wel zuiveringszout genoemd, maar het is vooral bekend onder de Engels benaming bakingsoda.

Dit middel is niet duur en is in iedere supermarkt verkrijgbaar. Geen zin om naar de supermarkt te gaan, keek dan eens naar het aanbod op bol.com door op deze link te klikken.

 

Azijn is een goed middel om bacteriën en andere veroorzakers van een vieze geur in je ondergoed te doden. Samen met bakingsoda vormen ze de perfecte combinatie tegen stank.

Veel mensen zullen je aanraden om deze middelen aan de wasmachine toe te voegen om tijdens het wassen te gebruiken. Ik raad je echter aan om het op een andere manier te doen: laat je ondergoed een nachtje in een badje van azijn en bakinsoda weken en was het de volgende dag met de reguliere was mee.

Het voordeel hiervan is dat je ondergoed vrij is van onfrisse luchtjes en meer van de geur van je wasmiddel meekrijgt dan de geur van azijn.

Azijn en bakingsoda helpen tegen vieze geurtjes in je ondergoed

Was ondergoed altijd zo heet mogelijk

We proberen natuurlijk allemaal om zo ecologisch verantwoord mogelijk van het water en de energie gebruik te maken, maar in het geval van wassen om van vieze geurtjes af te komen, kan dat tegenwerken.

Stel je prijs op het dragen van ondergoed dat vrij is van vieze luchtjes, maak dan gebruik van zo warm mogelijk water. Ondergoed zal vaker dan andere kleding met oorzaken van nare luchtjes in aanraking komen, denk daarbij aan urine en zweet.

In het geval van ondergoed is het daarom altijd belangrijk om zo lang en zo heet mogelijk te wassen. Wil je toch op de energie, het water of de centen letten, maak dan op zijn minst een aparte was van je ondergoed die je wel op deze instellingen wast.

Door je ondergoed op de hoogst mogelijke temperaturen en op de meest uitgebreide wasprogramma’s te wassen, zorg je ervoor dat je de nare geurtjes effectief uit je ondergoed kan verwijderen. Maar niet alleen wassen is van belang, ook het drogen is belangrijk.

Om van nare geurtjes in je ondergoed af te komen, moet je bij voorkeur het ondergoed aan de lucht drogen. Maak dus geen gebruik van de droger, maar het hang je wasgoed het liefst buiten -of binnen in een goed geventileerde ruimte- op.

Door van een warme en donkere droger gebruik te maken, ben je alleen maar een omgeving aan het creëren waar bacteriën in gedijen. Ga geurverwekkers tegen door je wasgoed op te hangen.

Voeg wat ammonia toe aan je was

Wanneer je je ondergoed apart wast van andere kledingstukken, kan je een scheutje ammonia toevoegen om bacteriën te doden en vlekken te verwijderen. G

Het is altijd goed om een kneepje citroen aan de ammonia toe te voegen om te voorkomen dat je ondergoed naar ammonia gaat ruiken. Daarnaast kan het zuur van citroen helpen bij het bestrijden van geur als gevolg van bacteriën. Pers wat citroensap uit en voeg dit simpelweg met het ammonia toe aan je wasmiddel.

Het liefst maak je hierbij gebruik van een wasmiddel op basis van natuurlijke ingrediënten. Klik hier om een kijkje te nemen naar het aanbod op bol.com of ga direct voor het middel hieronder waar ik zelf ook goede ervaringen mee heb:

Volg de instructies op het etiket van je ondergoed

Het klinkt wellicht een beetje voor de hand liggend, maar in de praktijk doet niemand dat: was je ondergoed volgens de instructies op het etiket. Door je ondergoed te wassen op de manier zoals de fabrikant dat aanraadt, heb je de meeste kans op het verwijderen van nare geurtjes.

Ook helpt het wassen volgens de voorschriften om je zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Was je ondergoed altijd in de daarvoor bestemde fijnmazige waszakken die met een rits of met een trektouwtje kan worden gesloten. Ook dat hebt je ondergoed langer mee te laten gaan en zorgt ervoor dat het goed gewassen kan worden.

Ga een vieze geur in je ondergoed tegen door jezelf goed te wassen

Soms moet je het probleem van een vieze geur in je ondergoed niet zoeken bij het ondergoed zelf of de oplossing zoeken bij het beter wassen van je ondergoed. Wellicht is het simpelweg je eigen lichaamsgeur dat voor problemen zorgt.

Het goed wassen en verzorgen van je ondergoed is een ding, maar door jezelf goed te verzorgen, kan je het probleem van stinkend ondergoed wellicht beter aanpakken.

Zorg ervoor dat je je dagelijks wast en daarbij extra aandacht besteed aan je geslachtsdelen. 

Zorg er ook voor dat je je geslachtsdelen regelmatig scheert of trimt. Ten slotte is het erg belangrijk om je na het wassen goed af te drogen. Dit om te voorkomen dat bacteriën (die van vocht en warmte houden) zich kunnen vermenigvuldigen en van onderen voor nare luchtjes zorgen.

Een goede unisex douchegel dat uitzonderlijk goed is om langdurig een naar lichaamslucht tegen te gaan is deze:

Beperk zweet om van nare luchtjes af te komen

Zweet draagt in grote mate bij aan vieze luchtjes zowel aan jezelf als aan je kleding. Ondergoed is in het bijzonder erg vatbaar voor nare luchtjes vanwege zweet. Dit omdat ondergoed in rechtstreeks contact met je huid staat.

In je zweet zitten allerlei verschillende stofjes. Wanneer het zweet op je huid is opgedroogd, blijven deze stofjes nog liggen en gaan ze na verloop van tijd stinken. Zweet maakt het je huid ook nog eens vochtig, hetgeen voor bacteriën en microben die ook op je huid zitten een perfecte omgeving creëert.

De bacteriën gaan zich na verloop van tijd vermenigvuldigen en dan ga je vanzelf stinken. Het duurt vervolgens niet lang voordat die stank in je ondergoed gaat zitten. En om het allemaal nog een stukje erger te maken: de stoffen in zweet zijn ook nog eens door allerlei bacteriën als voeding te gebruiken, waardoor ze zich kunnen gaan vermenigvuldigen en nog meer stank veroorzaken!

De oplossing is eenvoudig: goed en vaak wassen, maar ook het dragen van ondergoed dat vocht op de juiste wijze afvoert.

Katoen is verreweg het meest gebruikte materiaal voor ondergoed. Dat zet lekker, maar neemt vocht op. Je kunt dan ook het beste kiezen voor een synthetische mix. Tegenwoordig zijn er tal van microvezels die je lekker koel houden, vocht afvoeren en prima zitten. Ga dus voor een mix van kantoen en syntetisch.

Beperk zweet om van nare luchtjes af te komen

Hou jezelf zo koel mogelijk om een vieze geur te voorkomen

Warmte en zweet zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar wat lichaamstemperatuur betreft zijn er nog wat punten waar je rekening mee mout houden. Door een hoge lichaamstemperatuur ga je zweten en door dat zweten ga je stinken Door de hoge temperatuur creëer je ook nog eens een warme omgeving waar bacteriën en andere microben goed gedijen.

Je moet er dus niet alleen voor zorgen dat je je zweet onder controle hebt om van een vieze geur in je onderbroek af te komen, je moet ook op je lichaamstemperatuur letten. Reden des te meer om voor ondergoed van een goede microvezelmix te kiezen.

Let ook goed op de pasvorm van je ondergoed. Te strakke ondergoed draagt bij aan onfrisse luchtjes en te los ondergoed zit niet lekker.

Heb jij ervaring met nare geurtjes in je ondergoed?

Aan de hand van bovenstaande tips en adviezen, moet het je lukken om je ondergoed lekker fris te laten ruiken. Het is waarschijnlijk geen fijn onderwerp om het over te hebben, maar door je ervaringen met anderen te delen kan je hen een heel eind verder helpen. 

Laat hieronder een berichtje achter en laat ons weten hoe jij van nare luchtjes af bent gekomen. Alle tips helpen!

Heb jij momenteel last van vieze luchtjes in je ondergoed en kom je daar maar niet vanaf? Stel je vraag hieronder en ik doe mijn best om je verder te helpen!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Plaats een reactie