Stinken na fietsen naar werk of school? Zo los je dat op!

Deel dit bericht op Pinterest:

Stinken na fietsen naar werk of school Zo los je dat op!

Naar je werk of school fietsen is een milieuvriendelijk, goedkoop en gezond alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. En zeker in de stad is de kans groot dat je nog eerder op je bestemming aankomt ook.

Het grote nadeel van naar je werk of school fietsen is dat de kans aanwezig is dat je stinkend en bezweet aankomt. Dat is zowel voor jou als je omgeving niet lekker.

Met behulp van onderstaande tips en adviezen zorg je ervoor dat je niet alleen droog en fris op kantoor komt, maar ook dat je gedurende de dag zo blijft.

Lees snel verder om erachter te komen hoe je zonder het ongemak van zweetplekken of een zweetlucht na het fietsen op school of op kantoor kan komen.

Pinterest Stinken na fietsen naar werk of school Zo los je dat op!

Wat te doen tegen zweet en stinken na het fietsen

Vroeger had ik op mijn werk een doucheruimte en een paar lockers waar ik schone kleding in kwijt kon. Dat is helaas een luxe die niet iedereen heeft. Tegenwoordig heb ik dat, zoals de meeste werknemers, ook niet meer.

Maar geen douche op je werk is geen reden om de hele dag bezweten en stinkend rond te lopen. Er is een hele eenvoudige “basis”-methode om dit te voorkomen.

Wat moe je mee hebben:

  • Schone shirt
  • Deodorant
  • Handdoek
  • Natte doekjes, baby wipes, etc.

En of je nu maar een paar minuten naar je school of je werk fietst of veel langer, het is altijd belangrijk om jezelf op onderstaande wijze op te frissen. Ben je eenmaal op school of op kantoor aangekomen, zoek een rustig plekje zoals een toilet en ga als volgt te werk:

  • Trek je shirt uit
  • Neem in ieder geval je bovenlijf goed af met een natte doek, babywipe of iets soortgelijks
  • Droog je af met een schone handdoek
  • Breng opnieuw deodorant aan
  • Doe je schone shirt aan

Het is overigens wel erg belangrijk om je natte shirt en je handdoek ergens op te kunnen hangen waar niemand er last van heeft. Als je ze weer in je tas propt, gaan die daar lekker verder stinken en dat wil je ook niet.

Hiermee heb je de basis te pakken van schoon en fris op kantoor aankomen na een fietstocht, maar daarmee ben je er nog niet. Je kunt nog zoveel meer doen. Denk maar eens aan kleding dat zweten tegen gaat of een goede deodorant. Alle tips en trucs lees je hieronder

Fris en droog op je school of werk aankomen

Hierboven heb ik al even kort aangegeven wat je het makkelijkst en het snelst kunt doen om fietsend naar je school of werk te gaan zonder dat je heel de dag in in de natte en stinkende kleding hoeft rond te lopen.

We gaan daar hier op verder door specifiek de belangrijkste zaken te benoemen waar je op moet letten. Daarnaast geef ik een aantal aanraders voor de mensen die dat nodig hebben.

Fietskleding

Het is niet alleen goed om een extra shirt mee te nemen die je op kantoor of op school aan kan trekken, maar eigenlijk is het goed om een hele set kleding mee te nemen.

Het beste fiets je naar werk of school in daarvoor bestemde fietskleding. En heb je geen zin om specifiek fietskleding aan te schaffen, dan is reguliere sportkleding zoals leggings of een trainingsbroek de beste alternatief.

Sportkleding is er immers voor gemaakt om optimaal voor ventilatie te zorgen en zweet af te voeren. Doe daar je voordeel mee. Ga dan ook van huis in je sportkleding en trek eenmaal aangekomen je reguliere outfit voor de dag aan.

Deodorant

Het spreekt wellicht voor zich, maar een goede deodorant is essentieel. Ik raad van harte het gebruik van een deodorant en anti-transpirant in een aan. Die zorgt er niet alleen voor dat je lekker ruikt, maar ook dat je het droog houdt. Het liefst gedurende de hele dag!

Deodorant

Natte doekjes

Heb je geen douche op je werk, dan is een natte handdoek in de vorm van baby doekjes of vochtige wegwerpdoekjes toch echt het beste alternatief. Hiermee veeg je zweet weg en zorg je ervoor dat zich dat niet tot stank kan gaan ontwikkelen.

Ik raad het gebruik van geparfumeerde doekjes af, want je wilt immers niet echt naar babybilletjes ruiken!

Tip: wegwerpwashandjes zijn de beste oplossing! Klik hier om het aanbod aan wegwerpwashandjes op bol.com te bekijken of kies direct deze toppers met uitstekende recensies:

Voorkom rugtassen

Snelbinders, bagagerekjes, zadeltassen en de bagagedrager zijn allemaal betere alternatieven dan het gebruik van rugtassen. Om zweet en stank te voorkomen, vermijd je het beste het gebruik van een rugtas.

Door met een rugtas om te fietsen, voorkom je een goede ventilatie en werk je stank en zweet in de hand. Wie met een bezweten rug op kantoor komt, doet er dan ook goed aan om naar alternatieven te kijken.

Heeft je fiets een bagagedrager? Dan ben je snel klaar. Anders is het toch belangrijk om eens naar een goed alternatief te kijken.

Fiets rustig

Het klinkt misschien iets voor de hand liggend, maar hoe rustiger je fietst, hoe minder je zweet. En hoe minder je zweet, hoe minder je gedurende de dag zult stinken.

Het is geen wedstrijd en ook het fietsen voor een goede conditie, doe je het beste onderweg naar huis. Ga dus lekker rustig heen naar werk of school en fiets vervolgens wat vlotter naar huis.

Neem voldoende tijdens

Hoe meer tijd je neemt om op je werk of school te komen, hoe rustiger je hoeft te fietsen. En in het verlengde daarvan, hoe meer tijd je neemt, hoe grondiger jij je op kunt frissen. Logisch toch?!

Wat kan je specifiek tegen de stank van het fietsen doen?

Stank en zweet worden vaak in een keer genoemd, maar zo eenvoudig ligt dat niet. We allemaal weleens gehoord dat vers zweet niet stinkt. Maar als je dan toch stinkend op kantoor aankomt, hoe zit dat dan?

Ik denk dat de ervaring van mensen met dit probleem over het algemeen wel gelijk is: je komt bezweet aan, ruikt daarbij al een beetje en gedurende de dag wordt het steeds erger. Hoe zit dat?

De stank wordt veroorzaakt door bacteriën. Die bacteriën bevinden zich bij jou op je huid, maar ook in je kleding. Wanneer die in aanraking komen met vocht (zweet) en de warmte die jij produceert tijdens het fietsen, komen de stank veroorzakende processen op gang. Gedurende de dag, hebben ze daar langer de tijd voor en ga je steeds meer stinken.

Eerst douchen

Het kost wat tijd en is misschien vervelend, maar douche in ieder geval altijd ’s ochtends. Of je nu al ’s avonds doucht of niet, ’s ochtends voordat je gaat fietsen nog even douchen voorkomt een hoop stank.

Door te douchen haal je immers die stank veroorzakende bacteriën van je huid (die heeft iedereen!) en daarmee zorg je ervoor dat je een stuk frisser aankomt.

Een goed hulpmiddel hierbij is antibacteriële zeep en deodorant. Deze producten zorgen ervoor dat bacteriën op de huid worden voorkomen en daarmee dat jij gedurende de dag geen last hebt van stank of nare geurtjes.

Goed afdrogen!

Of het nu is na het douchen of na het fietsen, jezelf goed afdrogen is er belangrijk. Die stank veroorzakende bacteriën gedijen bij een vochtige omgeving. En of dat nu water uit de douche is, of jouw zweet, dat maakt niet zoveel uit.

Zorg er daarom voor dat je vocht op de huid tot een minimum beperkt door je altijd goed af te drogen.

Goed afdrogen!

Was je kleding op de juiste manier

Het is zijn niet alleen de bacteriën op de huid die stank veroorzaken. De bacteriën in je kleding zorgen er ook voor! Zelfs wanneer je schone kleding aantrekt naar je werk of naar school en je komt na het fietsen aan, dan kan je al stinken.

Dat verschijnsel komt deels door de bacteriën die nu eenmaal in je kleding zitten. Daar kun je gelukkig heel makkelijk iets aan doen. Door het gebruik van een hygiënische wastoevoeging, zorg je ervoor dat je kleding volkomen hygiënisch uit de was komt.

Een goede antibacteriële wastoevoeging is die van Dettol. Wil je liever het gehele aanbod aan wastoevoegingen zien, klik dan hier om naar de wastoevoegingen bol.com te gaan. Zo niet, dan is deze aanrader van Dettol echt de allerbeste:

Ervaringen met stank en zweet na het fietsen?

Met de fiets naar je werk of naar school is lekker, goedkoop en ecologisch verantwoord. Als we dan ook nog eens een nadeel van stank en zeet tegen kunnen gaan, dan is het een logische keuze!

Door middel van bovenstaande tips zorg ik er zelf voor dat ik schoon en fris op kantoor kom en daar niet de hele dag in de stank hoef te zitten. Maar jij hebt vast ook nog goede ideeën?!

Deel hieronder jouw ervaringen op het gebied van stank en zweet na het fietsen. Heb jij nog een goede tip die hier niet bij staat of het je juist een van mijn tips geprobeerd? Deel jouw ervaringen door hieronder in de reacties een berichtje achter te laten.

Heb je juist een vraag over het tegengaan van stank en zweet na het fietsen, ook dan kan je die hieronder kwijt. Ik doe mijn best om die voor je te beantwoorden!

Inhoud artikel

Dit artikel is geschreven door

Plaats een reactie